Statične

Uporabljajo se v primerih, ko imajo dozirani materiali relativno podobno viskoznost in dokaj dolg reakcijski čas. Običajno se uporabljajo za mešalna razmerja od 100:100 do 100:20. 2K mešalni ventil sestoji iz mešalne ”glave” in dvojnega pnevmatskega cilindra z možnostjo nastavitve odprtja. Ob zaprtju povzroči vakuum efekt, kar prepreči pocejanje iz plastične mešalne cevke. V primeru izpada krmilnega zraka, vgrajena vzmet zapre 2K ventil in prepreči iztekanje materiala.

 

 

Teh. podatki:
Vhodni tlak: 200 bar
Delovni tlak: 100 (160) bar
Min. presek: 2-2 / 4-1 / 4-4 / 6-6 / 8-8
Priključki material:: G1/4 / G3/8
Priključki mešalne cevi: M8x1 / UNC 7/8-9

 

Statično-dinamične

Mešalne glave tega tipa se uporabljajo v primerih mešanja dveh medijev z dokaj različnima viskoznostima in relativno dolgim reakcijskim časom. Običajno se uporabljajo za mešalna razmerja od 100:100 do 100:10. Za pogon mešalnih elementov se uporabljajo tako pnevmatski kot elektromotorji. Dodatno se statično–dinamične glave lahko opremijo s senzorjem vrtenja mešalnih elementov.

 

Teh. podatki:
Vhodni tlak: 200 bar
Delovni tlak: 100 (160) bar
Min. presek: 4-4
Priključki material:: G1/4
Priključki mešalne cevi: UNC 7/8-9

 

Dinamične

Dinamične mešalne glave so primerne za hitro reaktivne in penjene materiale. Dozirne naprave zato vsebuje tudi sistem čiščenja oz. spiranja glave s topilom, ki se izvaja takoj po končanem doziranju. Pogon je normalno električni, saj je za kvalitetno in homogeno zmes potrebno visoko število vrtljajev.

 

Ponavadi se uporabljajo za materiale, če:

– Je velika razlika med doziranimi volumni komponent (npr. mešalno razmerje 100:5)

– Je velika razlika med viskoznostmi doziranih komponent

– Je potrebno mešati več komponent hkrati

– Imajo mešani materiali zelo kratek reakcijski čas

– So zahtevani zelo majhni pretoki