Compomix

Compomix so kompaktne, topila proste dozirno/mešalne naprave z zobniškimi dozirnimi črpalkami. Uporabljajo se za doziranje nizko do srednje viskoznih večkomponentnih materialov kot so epoksi smole, poliuretani za proizvode iz umetnih materialov, ki so ojačani z vlakni. Material se dovaja v črpalki iz tlačnih posod.

 

Mešalno razmerje in pretok se v osnovi definirata z velikostjo črpalk, končna nastavitev pa se nastavi elektronsko preko posluževalnega panela. Ker je elektronsko krmiljena naprava, le ta vsebuje že večino možnih kontrol; delovni tlak, kontrola in auto regulacija mešalnega razmerja, hitrost in količina doziranja, reakcijski čas, itd. Možno je shranjevanje različnih dozirnih programov, krmiljenje pa omogoča tudi enostavno komunikacijo z ostalimi napravami, npr. stiskalnice. 2K mešalna glava ob zaprtju povzroči vakuum efekt, ki prepreči pocejanje iz mešalne cevke.

 

Teh. podatki:
Pretok: 5 ml – 1,2 l/min / 200 – 3.000 ml*
Mešalno razmerje: 100:100 – 100:5 (volumsko)
Maks. delovni tlak: 100 bar
Območje viskoznosti: 50 – 80.000 mPa s**

do 150.000 mPa s s sodovskimi črpalkami

Tlačni posodi: 6 – 60 l

 

 

* Odvisno od mešalnega razmerja, viskoznosti in tipa ter konfiguracije naprave.

** Brez ali z polnili, abrazivni, Mohs trdota 7

 

Opcije:

– mešalo materiala, kontrola nivoja, pretoka, mešalnega razmerja, gretje posod ali mešalne cevke, pištolno držalo 2K mešalne glave, dinamična mešalna glava, avtomatsko polnjenje tlačnih posod, bypass,…

 

Uporaba:

– proizvodnja izdelkov iz umetnih materialov, ki so ojačani z vlakni.