Eldomix

Eldomix so kompaktne, topila proste dozirno/mešalne naprave z zobniškimi dozirnimi črpalkami. Uporabljajo se za doziranje nizko do srednje viskoznih večkomponentnih materialov kot so epoksi smole, poliuretani in silikoni. Material je lahko rahlo abraziven, kot tudi vsebuje polnila in se dovaja v črpalki iz tlačnih posod ali sodovske črpalke.

 

Mešalno razmerje in pretok se v osnovi definirata z velikostjo črpalk, končna nastavitev pa se nastavi elektronsko preko posluževalnega panela. Ker je elektronsko krmiljena naprava, le ta vsebuje že večino možnih kontrol; polnilni in delovni tlak, mešalno razmerje, hitrost in količina doziranja, reakcijski čas, itd. Možno je shranjevanje različnih dozirnih programov, krmiljenje pa omogoča tudi enostavno sinhronizacijo nanosa materiala z robotom ali manipulatorjem izredno odzivno in natančno. 2K mešalna glava ob zaprtju povzroči vakuum efekt, ki prepreči pocejanje iz mešalne cevke.

 

Teh. podatki:
Pretok: 5 ml – 1,2 l/min*
Mešalno razmerje: 100:100 – 100:5 (volumsko)
Maks. delovni tlak: 150 bar
Območje viskoznosti: 50 – 80.000 mPa s

do 150.000 mPa s s sodovskimi črpalkami

Tlačni posodi: 6 – 45 l

 

 

* Odvisno od mešalnega razmerja, viskoznosti ni vsebnosti polnil

 

Opcije:

– mešalo materiala, kontrola nivoja, pretoka, mešalnega razmerja, gretje posod ali mešalne cevke, pištolno držalo 2K mešalne glave, dinamična mešalna glava, avtomatsko polnjenje tlačnih posod,…