Evolution VR

Nova VR mešalno/dozirna naprava je bila razvita za apliciranje poliuree, poliuretanskih pen in ostalih dvokomponentnih sistemov, ki zahtevajo natančno kontrolo temperature, tlaka in mešalnega razmerja.

Vsaka črpalka je posebej gnana s svojim hidravličnim cilindrom kar zagotavlja enakomerno količino materiala in stabilen delovni tlak. Le ti sta monoblok izvedbe z revolucionarnim ‘Anti-Leak’ sistemom. Na voljo je več velikosti črpalk za doseganje različnih tlakov in mešalnih razmerij. Zobniška števca pretoka natančno merita dozirane količine materiala, krmilnik pa po potrebi avtomatsko popravlja delovanje črpalk.

Posebna zasnova grelcev dovoljuje ΔT= 50°C in doseganje temperature materialov 90°C ob normalnih delovnih pogojih. Vsaka visokotlačna cev ima samostojen sistem ogrevanja in nadzora. Recirkulacijski sistem omogoča predgretje materialov brez vključitve naprave pred razprševanjem.

Posluževalni panel vsebuje touch display, ki ima posebej zasnovano krmilje za pregledno in hitro izbiro parametrov. Vsi parametri se nadzorujejo in po potrebi avtomatsko popravljajo. V kolikor se pogrešek ne more avtomatsko popraviti, se delovanje zaustavi in napaka izpiše na zaslonu krmilnika.

 

Teh. podatki:
Pogon črpalk: hidravlični proporcionalni
Maks. pretok: 1 – 15 kg/min
Maks. tlak: 300 bar
Dolžina cevi: <93 m (ogrevane)
Teža:  500 kg (brez olja)
Dimenzije: 1.250 x 1.110 x 1.200 mm
Priključna moč: 3 x 400 VAC / 15,0 (18,0) kW grelci + 8,0 kW cevi / 66 – 70 A