Ladomix

Ladomix so kompaktne dozirno/mešalne naprave z zobniškimi dozirnimi črpalkami. Uporabljajo se za doziranje nizko viskoznih, topila prostih, samonivelirnih 2K lepil za kaširanje in laminiranje (poliuretan, epoksi, silikon) z mešalnim razmerjem 100:100 do 100:10. Črpalki se nahajata v tlačnih posodah pod nivojem materiala. Doziranje se vrši lahko tudi s stalnim vakuumom v posodah. Polnjenje posod se vrši z vakuum – sesanje materiala direktno iz original posode in hkratno vakuumiranje.

 

Mešalno razmerje in pretok se v osnovi definirata z velikostjo črpalk, končna nastavitev pa se nastavi elektronsko preko posluževalnega panela. Ker je elektronsko krmiljena naprava, le ta vsebuje že večino možnih kontrol; tlak v posodah, delovni tlak, hitrost in količina doziranja, reakcijski čas, itd. Možno je shranjevanje različnih dozirnih programov, krmiljenje pa omogoča tudi enostavno sinhronizacijo nanosa materiala s kaširno/laminirno napravo. 2K mešalna glava ob zaprtju povzroči vakuum efekt, ki prepreči pocejanje iz mešalne cevke.

 

Teh. podatki:
Pretok:  do 4 l/min*
Mešalno razmerje: 100:100 – 100:10 (volumsko)
Maks. delovni tlak: 70 bar
Območje viskoznosti: 100 – 50.000 mPa s (pri delovni temp.)
Tlačna posoda:  60 l
Napajanje: 3x 400 V / 50 Hz / 32 A
Komprimirani zrak: 6 bar

 

* Odvisno od mešalnega razmerja, viskoznosti

 

Opcije:

– mešalo materiala, gretje tlačnih posod in cevi, avtomatsko polnjenje tlačnih posod z zunanjo črpalko, kontr. in auto regulacija mešalnega razmerja,…