Batni

Batni regulatorji tlaka so primerni za nereaktivne materiale, ki imajo samomazalne lastnosti ter niso nagnjeni k ločevanju gostila in dodatkov od osnovne sestavine. To so npr. masti, olja, eno- in večkomponentni silikoni.

 

Teh. podatki:
Vhodni tlak: 250 … 400 bar
Izhodni tlak: 4 – 50 bar / 10 – 150 bar
Notranji premer: 4 / 8 / 12 mm
Priključki: G 1/4 / G 3/8 / G1/2

 

Membranski

Ti regulatorji tlaka so najbolj priporočljivi za reaktivne, na vlago občutljive materiale, ker nimajo dinamičnih tesnil, ampak tesnilno membrano kaširano s PTFE. Uporabljajo se tudi za visokoviskozne materiale z dolgovlaknasto strukturo, saj nimajo slepih kotov. Krogla in sedež sta izdelana iz volframove karbidne trdine. Zato so ti regulatorji uporabni tudi za abrazivne materiale kot so epoksi smole, poliuretani, masti s polnilom bakra in še mnogo drugih materialov.

 

Teh. podatki:
Vhodni tlak: 250 … 400 bar
Izhodni tlak: 4 – 50 bar / 10 – 150 bar
Notranji premer: 4 / 8 / 12 mm
Priključki:  G 3/8 / G1/2

 

Daljinsko krmiljeni

Regulatorji tlaka z daljinskim krmiljenjem podušijo tudi povečan pretok materiala ob zagonu, odprtju dozirnega ventila in pri preusmeritvi hoda črpalke. Delovni tlak se nastavlja preko pnevmatsko/mehanskega pretvornika z dvojno membrano, le tega pa se krmili s P/E pretvornikom. V kombinaciji s senzorjem tlaka omogoča povratno zanko in tako aktivno krmiljenje delovnega tlaka doziranega materiala.

 

Teh. podatki:
Vhodni tlak: 250 bar
Izhodni tlak: <150 bar
Notranji premer: 4 / 8 / 12 mm
Priključki: G 3/8 / G1/2
Tlak krmilnega zraka: 0 – 6 bar