Modis

Modis 1K dozirna glava je bila razvita za dinamično doziranje 1K materialov v avtomobilski industriji, ki se uporabljajo za lepljenje in tesnjenje komponent. Uporabniku omogoča samo s tremi velikostmi zelo široko območje količine nanosa materiala. Dozirani materiali so npr. epoksiji, poliuretani, MS-polimeri, butili, silikoni, polisulfidi, idr., srednje do visoke viskoznosti, tudi trdni (tekoči na povpraševanje). Lahko vsebujejo polnila, tudi abrazivna do trdote Mohs 6. Glavo se normalno montira na robotsko roko ali dinamični XYZ linearni sistem*.

 

Odlikuje jo visoka natančnost (min. +/- 1%), FIFO poraba materiala, sposobnost naprave tipično cmk >5, volumetrični izkoristek = 1, variabilni pretok 1 – 100%, modularna gradnja, hermetično tesnjeni ventili, kompaktna zasnova, idr.

 

Teh. podatki:
Velikosti: 1,2 / 6,0 / 15,0 ml/vrt.
Pretok: 120 / 600 / 1.500 ml/min (nastavljivo 1 – 100%)
Maks. tlak: 160 / 200 bar
Teža: 15 / 15 / 22 kg
Delovna temp.: sobna do 80°C

 

Dovod materiala: 1K sistem, tipično sodovska črpalka P30, P80 ali P200 + priklj. blok + filter + regulator tlaka + cevni razvod

Opcije 1K sistema: gretje materiala, tandem črpalka (auto preklop na nov sod)

 

* Oglejte si tudi našo ponudbo dinamičnih linearnih enot SINADRIVES.

VERSOmix

VERSOmix je modularna, visoko dinamična in izredno natančna 2K dozirna naprava, pri čemer se doziranje in mešanje materialov vrši na mestu uporabe. Različne kombinacije dozirnih črpalk in mešalnih blokov omogočajo zelo široko uporabo. Naprava je kompaktne zasnove z minimalnim obsegom komponent, lahka in zato zelo primerna za uporabo na robotih. Krmiljenje je popolnoma elektronsko preko posluževalnega panela in vsebuje že večino možnih kontrol; polnilni in delovni tlak, mešalno razmerje, hitrost in količina doziranja, vakuum efekt, reakcijski čas, itd. Servo pogon omogoča sinhronizacijo nanosa materiala z robotom ali manipulatorjem enostavno, izredno odzivno in natančno.

 

Črpalke so dizajnirane za precizno doziranje nizko do visoko viskoznih fluidov in pastoznih materialov. Posebno so primerne za materiale, ki vsebujejo abrazivna polnila. Doziranje je proporcionalno hitrosti. Natančnost in ponovljivost je +/- 1%. Tehnologija je zasnovana na volumetričnem principu neskončnega bata kjer osnovni komponenti rotor in stator tvorita perfektno zatesnjeno dozirno komoro. Ekscentrično gibanje rotorja ne stiska doziranega materiala, zato so tekom pomikanja materiala iz ene komore v drugo raztržne sile izredno majhne. Dozirna komora je optimalno zasnovana za doziranje fluidov in past z vsebnostjo polnil.

 

Teh. podatki:
Velikosti črpalk: vel. 2 – 0,30 / 1,00 / 2,00 ml/vrt.*

vel. 3 – 4,00 ml/vrt.

Mešalno razmerje: 1:5 – 5:1
Maks. vhodni tlak: 8 bar
Maks. delovni tlak: 20 bar
Max. vrtljaji: 400 vrt./min. (L+D)
Območje viskoznosti: 1 – 1.000.000 mPas**
Materiali: nerj. jeklo, FKM, PTFE
Priključki: G1/4

* na voljo tudi manjše črpalke 0,01 / 0,05 / 0,15 ml/vrt.

** odvisno od velikosti

 

Opcije:

– gretje materiala, volumska kontrola pretoka, zunanji dostop,…

 

Prednosti:

– kontinuirano doziranje, pretok proporcionalen hitrosti, sistem brez ventilov, tudi za abrazivne medije, minimalno pulziranje in raztržne sile, visoka volumska natančnost in ponovljivost +/- 1% doziranja.

 

Tipični dozirani materiali: epoksi smole, aralditi, poliuretani in silikoni. Material je lahko abraziven, kot tudi vsebuje polnilo in se dovaja v napravo iz tlačnih posod ali s sodovskimi črpalkami.