Grelec tlačne posode

Gretje materiala v tlačnih posodah se uporablja za zagotavljanje stalnih delovnih pogojev, zmanjšanje viskoznosti, pospešitev reakcije utrjevanja po mešanju,… Grelec je montiran na zunanji strani posode.

 

Teh. podatki:
Napajanje: 230 … 480 V
Moč: 250 … 2.500W
Tipalo: PT100
Priključki: silikonski kabel s konektorjem

Ogrevane fleksibilne cevi

Ponavadi se uporabljajo v kombinaciji z grelcem tlačne posode, lahko pa tudi samostojno, ko gretje vsega materiala ni zaželjeno. Le temu bi se lahko spremenile lastnosti, kar bi vplivalo na kasnejšo kvaliteto zalivke, spoja, itd. Vse cevi so iz ustreznih materialov, ki preprečujejo prehod vlage, nudijo ustrezno termo in mehansko zaščito. Cevni zaključki so lahko tudi iz nerjavnega jekla.

 

Teh. podatki:
Presek: DN13 (zunaj Ø50 mm)*
Dolžina: specifično
Maks. tlak: 200 bar
Priključek: G3/8
Napajanje: 230 VAC (16-polni Harting priklj.)
Moč: 200 W/m @ 230 VAC (toleranca +5% / -10%)
Tipalo: PT100

 

* Možnih je več izvedb, zato zg. podatki ustrezajo določenemu tipu!

Grelec statičnega mešala

Uporabljajo se v primerih, ko material sam po sebi za ustrezno doziranje in mešanje ne potrebuje gretja. Je pa potrebno gretje zato, da se zmesi zniža viskoznost, da lažje steče in zapolni proizvod, pospeši reakcijo in s tem utrjevanje,… Glede na velikost statičnega mešala in pretok materiala se izbere ustrezni grelec.

 

Teh. podatki:
Napajanje: 24 VDC
Moč: 15 … 50 W
Tipalo: PT100
Priključki: silikonski kabel 500 mm / hitrosp. konektorji

Posebni grelci

To so specialni grelci (patrone, trakovi, podstavki,…) narejeni po naročilu za gretje črpalk, regulatorjev tlaka, dozirnih ventilov, nastavkov, itd. z namenom izboljšanja procesa doziranja, mešanja in nanosa materiala na zahtevano mesto.

Določeni tipi imajo lahko že vgrajeno PT100 tipalo.

Grelni trakovi, plašči in podstavki

Grelni trakovi, plašči in podstavki se uporabljajo za gretje materiala v original embalaži. Vsebujejo tipalo in regulator temperature z napajlnim kablom ter priključkom.

Sod npr. se postavi na grelni podstavek in enostavno ovije z grelnim trakom. Vključi se grelec na želeno temperaturo, katero grelniki avtomatsko vzdržujejo.

 

Teh. podatki:
Napajanje: 220 … 240 V (priklj. silikonski kabel 2 m)
Grelno območje:: 0 … 90°C*
Moč: 300 … 1.500 W
Tipalo: PT100
Priključki: silikonski kabel s konektorjem
Standardne velikosti: 25, 50, 105 in 200 l, IBC kontejner

 

* Nekateri grelci tudi do 150°C